Om festivalen

Ullinsvin ullfestival arrangeres av Vågå ull as og Vågå Husflidslag i 2024! Her vil vi løfte frem den norske ulla som råvare, med kurs, marked, foredrag og mye mer!  

 • Skapergleden

  Vi som lager håndverksprodukter, får enorm skaperglede av å lage noe fint. Vi lager noe som er nyttig, varmt og noe som en kan ha glede av i lang tid fremover. For å få gode produkt som varer, trenger vi en god råvare – og for oss er det den norske ulla.

 • Råvaren

  Den norske ulla har et ufortjent dårlig rykte på seg. Tidligere var den av en grovere kvalitet og klødde mer. De siste 50-60 årene har det blitt drevet et aktivt avlsarbeid for å bedre kvaliteten, og dette har hjulpet. Mange store aktører, som Gudbrandsdal ullvarefabrikk, Rauma garn og Hillesvåg ullvarefabrikk har gjort og gjør en stor jobb for å fremme den norske ulla som en god merkevare, som er bærekraftig. Vi må heller ikke glemme de mindre, som må nytte den ulla de får, fra mange små til større produsenter spinner de garn av mange forskjellige ullkvaliteter, og lager produkter som viser hvordan man kan nytte all ulla på sauen.

 • Kunnskapen

  Kursene og aktivitetene speiler også det opprinnelige. Tradisjonelle teknikker som vi vil videreføre kunnskapen om.

  Det blir kurs i spinning, tvibandstrikk, plantefarging, ullbroderi, innføring i brikkevev og dobbelvev med brikker.

  Det vil også være tilgjengelig drop-in aktiviteter som toving og reperasjon av ullplagg.

 • Aktiviterer og marked

  Under festivalen vil det være aktiviteter, som kurs, marked, foredrag og guida tur på årets linutstilling.

  Program 
 • Kurs

  Vi arrangerer en rekke spennende kurs !

  Meld deg på allerede i dag.

  Kurs 
 • Foredrag og marked

  Foredragene arrangeres i Jutulheimen, og her blir det også et marked hvor det kommer produsenter for å selge varene sine. Her er det gratis inngang og det er helt gratis å kikke!

  Program